Zde může být vaše reklama.

Dvěma mladíkům v Olomoucké bytovce bouchla varna drog

Dvěma mladíkům v Olomoucké bytovce bouchla varna drog

foto: Policie ČR - Olomouc

15. 02. 2021 - 11:01

Pořádný šok museli během sobotního večera začít v bytě na okraji Olomouce dva mladíci ve věku 23 a 24 let. Experimentovali s podomácky vyrobeným zařízením na zpracování THC ze sušeného konopí. A vymstilo se jim to. Přístroj vybuchl a jeden z mladíku utrpěl popáleniny.

"Mladíci v sobotu večer v bytě na okraji Olomouce plnili plechovou nádobku s konopím tekutým plynem, při čemž došlo ke vznícení výparů plynu. Následovala exploze v prostoru kuchyňské linky a drobný požár plastového odpadkového koše. Jeden z mladých mužů utrpěl popáleniny, se kterými byl předán do péče zdravotnické záchranné služby," popsala případ mluvčí policie Petra Vaňharová.

Olomoučtí kriminalisté se prakticky okamžitě pustili do vyšetřování pro podezření z trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

"Podle trestního zákoníku nyní hrozí oběma mužům trest odnětí svobody na jeden rok až pět let nebo peněžitý trest," prozradila možný postih mladíků mluvčí policie.  

Nejedná se o první případ vařičů drog, který v letosním roce policisté řešili. 

"V Olomouci máme za sebou čtyři případy s právní kvalifikací nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a 10 případů s právní kvalifikací přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu," řekla Večerníku Vaňharová.

Další články