Zde může být vaše reklama.

Začíná výstavba Litovel, Červenka a Střelice spojí cyklostezka

Litovel, Červenka a Střelice spojí cyklostezka
Projekt plánované cyklostezky

foto: litovel.eu

14. 05. 2020 - 16:09

Zhruba v polovině května začne výstavba cyklostezky, která propojí Litovel, Červenku a uničovskou místní část Střelice. První cyklisté by se po ní měli projet v září letošního roku.

Cyklistická stezka podél silnice II/449 bude spojovat obce Litovel, Červenka a uničovskou místní část Střelice. A její financování je na jednotlivých obcích.

Začátek realizace litovelského úseku stezky je plánovaný na polovinu května po zhotovení vytyčení inžnýrských sítí a dokončena by měla být v září. Stezka začne u kruhového objezdu u Modré hvězdy, kde bude lokálně rozšířen už stávající chodník a část z něj bude využívána cyklisty.

"Tento úsek bude končit na sídlišti K. Sedláka (u budoucího kruhového objezdu, který zde vybuduje v rámci rekonstrukce průtahu městem Olomoucký kraj). Odtud bude dále cyklostezka pokračovat jako dělená stezka pro chodce a cyklisty až k benzínce (Shell) na výjezdu z města. Dále se již bude napojovat na červenskou část a následně uničovskou část," informovalo o výstavbě město Litovel.

Realizaci litovelské části stavby provede firma SWIETELSKY stavební s.r.o., který zvítězila ve výběrovém řízení. Cena je vyčíslena na 5 milionů korun bez daně a z 85 % ji pokryje dotace IROP.

Další články