Fashion Glam Olomouc

OCHROMENÁ DOPRAVA Zraněné museli hasiči vyprostit z vozu. Vážná nehoda tří aut zastavila dopravu

Zraněné museli hasiči vyprostit z vozu. Vážná nehoda tří aut zastavila dopravu

foto: HZS Olomouckého kraje

26. 07. 2024 - 11:34

Tři auta se srazila ve čtvrtek v podvečer na frekventované silnici u Horní Moštěnice. Při vážné nehodě dvou osobních a jednoho nákladního automobilu byli tři tři zranění, dva z nich museli ze zdemolovaného vozu vyprošťovat hasiči se speciální technikou. 

Starší řidič jel s nákladním vozidlem s návěsem po silnici I/55 ve směru od dálnice D1. U Horní Moštěnice začal odbočovat vlevo a přitom nedal přednost protijedoucí Škodě Octavia, která jela od Přerova k dálnici D1. Řidič osobního vozidla nestihl na danou situaci zareagovat a přední částí vozidla narazil do boku návěsu. Po nárazu byla škodovka odhozena do protisměrné části vozovky, kde se srazila s projíždějícím Fiatem, který přijížděl rovněž ve směru od dálnice.

Při této rozsáhlé kolizi byli zraněni tři lidé. "Spolujezdce a řidiče z jednoho vozidla jsme museli vyprostit z vraku auta pomocí hydraulických nástrojů. Protože byly zcela zdeformované dveře na straně spolujezdce, odstřihli jsme hydraulickými nůžkami béčkový sloupek, odstranili jsme zadní dveře a vytvořili jsme tak přístup k oběma zraněným osobám. Na páteřní desce jsme je poté vyprostili ven a předali jsme je do péče záchranářům zdravotnické záchranné služby," popsala mluvčí HZS Olomouckého kraje Lucie Balážová. 

Místo zásahu hasiči zajistili proti vzniku požáru, asistovali odtahovým službám a postarali se o úklid vozovky. Na místo byl povolán i technický speciál hasičů. Po dobu zásahu hasičů a vyšetřování příčin a okolností ze strany Policie ČR byla komunikace uzavřena.

Další články