Zde může být vaše reklama.

Silnice v kraji čekají letos opravy za stovky milionů korun

Silnice v kraji čekají letos opravy za stovky milionů korun

foto: ŘSD - Olomoucký kraj

05. 01. 2021 - 15:00

Čtyři důleřžité opravy dálnic a silnic I. třídy svěřených do jejich správy v letošním roce plánuje Ředitelství silnic a dálnic České republiky prostřednictvím Správy Olomouc. Na všechny připravované akce se můžete podívat na mapce ve fotogalerii, případně na webu ŘSD. Nejvýrazněji do oprav promluví rekonstrukce dálnice D46 v Prostějově a u Vranovic, kompletní rekonstrukce se pak dočkají dva mosty a to na silnici I/46 ve Šternberku a I/55 v Kokorech.

"Termíny realizací jsou předběžně plánovány s počátkem na jaře, předpokládaná zahájení by se mohla odehrávat v březnu či dubnu po oteplení kvůli správnému dodržení technologických postupů," uvedl mluvčí Správy Olomouc Miroslav Mazal.

Přibližně jasno už je také o ceně těchto čtyř náročných oprav. Spolknout by měly dohromady zhruba 601 milionů korun bez daně. Konečná suma ale bude známá až po všech jednáních se zhotoviteli jednotlivých stavebních prací.

Nejdražší položkou v celém seznamu je oprava mostu dálnice D46 v Prostějově. Práce na kompletní rekonstrukci estakády, kterou doprovází i výměna mostního svršku, vybudování protihlukových stěn, výměna ložišek a sanace celé plochy spodní stavby, vyjdou na 380 milionů korun. 

Další články