Zde může být vaše reklama.

Předpověď počasí: V kraji bude sněžit a dojde k poryvům větru

Předpověď počasí: V kraji bude sněžit a dojde k poryvům větru

foto: Lukáš Blokša

21. 01. 2022 - 07:05

Během včerejšího večera a noci nejen v Olomouci nasněžilo několik centimetrů sněhu. Ten by se na některých místech mohl i udržet, podmínky k tomu budou. Předpověď meteorologů pak kromě sněhových přeháněk v příštích dnech očekává i silný vítr.

Předpověď na dnešek hlásí proměnlivou oblačnost a ojediněle, na horách místy sněhové přeháňky. Nejvyšší teploty se budou pohybovat těsně kolem nuly, mezi -2 až +1 °C, na horách bude chladněji, předpověď hlásí -8 až -4 °C. Mírný, během dne čerstvý severozápadní vítr bude foukat  rychlostí 4 až 8 m/s, místy bude s nárazy kolem 15 m/s, na horách kolem 20 m/s.

Na sobotu zatím předpověď hlásí oblačno a místy sněhové přeháňky. Během dne dojde k ustávání srážek a přechodně bude až polojasno. Nejvyšší teploty se vyšplhají mezi -1 až +2 °C, na horách bude -7 až -3 °C. Mírný severozápadní až severní vítr s rychlostí 3 až 7 m/s bude večer slábnout.

Na neděli zatím předpověď hlásí lblačno až zataženo, zpočátku místy polojasno. Během dne má místy dojít k občasnému sněžení, postupně v polohách pod 300 metrů bude déšť i se sněhem nebo jen déšť. Nejnižší noční teploty budou v rozmezí -2 až -6 °C, při malé oblačnosti klesnou až k -10 °C. Nejvyšší denní teploty pak budou opět kolem nuly, v rozmezí -2 až +2 °C. Slabý, během dne přechodně mírný severní vítr bude foukat v rychlosti 2 až 5 m/s.

Další články