Zde může být vaše reklama.

Přestup do Pardubic Obránce Surzyn už nebude hráčem SK Sigma

Obránce Surzyn už nebude hráčem SK Sigma

foto: sigmafotbal.cz

19. 01. 2021 - 21:34

Obránce Michal Surzyn (1997) už není hráčem SK Sigma Olomouc. Z Hané byl na hostování s opci v FK Pardubice. A prvoligový nováček nyní opci uplatil, což znamená, že Surzyn už je Východočechů. Klub o tom informoval na svém webu s tím, že uplatnil opci i na Emila Tischlera.

„Na sklonku minulého týdne se podařilo vedení pardubického klubu dotáhnout ke zdárnému konci dvě důležitá jednání. Michal Surzyn a Emil Tischler byli v Pardubicích v této sezóně na hostování s opcí a protože oba ukázali, že v ligových vodách si vedou velmi dobře, byl pochopitelný zájem, aby oba v pardubickém klubu zakotvili na delší čas. Před několika dny stvrdili smluvně oba hráči svůj zájem v našem klubu zakotvit a za přítomnosti svých agentů podepsali potřebné dokumenty,“ píše se na webu FK Pardubice.

Surzyn je odchovanec SK Sigma, ovšem v prvním týmu nikdy větší šanci nedostal. S fotbalem začínal doma v Těšeticích, od roku 2005 byl hráčem SK Sigma. V sezoně 2017/2018 hostoval v Pardubicích, pak v roce 2019 ve Vítkovicích. A od loňského ledna potom hostoval v Pardubicích, kterým pomohl k postupu do první ligy. V nejvyšší soutěži se stal jednou z opor východočeského celku. Ve FORTUNA:LIZE dosud Surzyn odehrál 14 utkání, dal dvě branky, ve druhé nejvyšší soutěži má 51 startů, dal jeden gól.

Další články