Zde může být vaše reklama.

Rozhodl Olesz Hokejisté HC Olomouc porazili doma Litvínov

Hokejisté HC Olomouc porazili doma Litvínov

foto: Petr Pelíšek

15. 10. 2021 - 20:17

Hokejisté HC Olomouc hráli ve 14. kole extraligy doma proti Litvínovu. Duel osmého s dvanáctým v tabulce byl dlouho vyrovnaný. Sedm minut před koncem trefil vítězství pro Moru Rostislav Olesz.

Mora se v posledních zápasech mírně střelecky trápila. A podobně to vypadlo i tentokrát. Herní a územní převahu, to Olomoučtí měli, ale nějaké větší šance, do těch je Litvínov nepouštěl. Nezměnilo se to ani při dvou přesilovkách v první periodě. Chvíli před úvodní pauzou jel sám na brankáře Klimek, ale ani on nedal.

V prostřední části hry se mnoho nezměnilo. Snad jen s tím, že hosté chvílemi přidali a nějaký tlak před olomouckou bránou si také dokázali vytvořit. Ale jinak to byl stále boj o každou píď ledu bez velkých šancí. Do dobrých palebných pozic se dostali Ondrušek a Káňa, leč také nedali.

Na začátku třetí třetiny ujel hostům Káňa, ale ani jemu se nepodařilo brankáře Godlu přelstít. Změnit bezbrankový stav se snažila usilovně obě mužstva. Ale gól pořád ne a ne přijít. Deset minut před koncem měla Mora velkou šanci. Zakončoval Navrátil, ovšem Godla stačil puk lapit na brankové čáře ještě včas před dotírajícím Klimkem. Po chvíli už olomoucký zimák explodoval radostí. Střelu Navrátila ještě stačil Godla vyrazit, ale Olesz pohotově trefil odkrytou klec.

HC Olomouc – HC Verva Litvínov 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 53. Olesz (Navrátil). Rozhodčí: Šír, Svoboda – Ondráček, Špůr. Vyloučení: 1:2. Diváci: 4637.

HC Olomouc: Sedláček – Černý, Ondrušek, Škůrek, Švrček, Dujsík, Řezníček, Rašner – Káňa, Krejčí, Kucsera – Navrátil, Knotek, Olesz – Klimek, Nahodil, Kunc – Strapáč, Kolouch, Bambula. Trenéři Zdeněk Moták a Jan Tomajko.

Litvínov: Godla – Irving, Hrbas, Stříteský, Balinskis, Demel, Zeman, Strejček – Zdráhal, Estephan, Kudrna – Lukeš, Hübl, Jarůšek – Pospíšil, Gerhát, Latta – Havelka, Jícha, Svoboda. Trenér Vladimír Országh.

Další články