Fashion Glam Olomouc

22. ročník turnaje Sedmnáctka SK Sigma vyhrála Memoriál Fr. Harašty

Sedmnáctka SK Sigma vyhrála Memoriál Fr. Harašty

foto: fotbal.cz

25. 07. 2024 - 17:42

Dvaadvacátý ročník Memoriálu Františka Harašty je minulostí. Tradiční turnaj na jižní Moravě ovládli fotbalisté SK Sigma Olomouc U 17, česká reprezentace hráčů do šestnácti let v konkurenci o rok starších týmů obsadila konečnou čtvrtou příčku.

Závěrečný den Memoriálu Františka Harašty přinesl jako již tradičně zápasy o umístění. Hned ráno Bratislavský FZ vyhrál v utkání o sedmé místo nad Pardubicemi 4:1 a poté v zápase o páté místo Zbrojovka Brno udolala pražskou Spartu 1:0.

Finálové utkání přineslo souboj Sigmy Olomouc proti Baníku Ostrava. Zaslouženým vítězem Memoriálu Františka Harašty se stala olomoucká Sigma, která finálové utkání vyhrála jednoznačně 4:1.

„Vítězství si ohromně vážíme a jsme za něj velmi rádi. Vždy je to velmi vyrovnaný turnaj, na kterém startuje absolutní česká špička, kterou doplňuje česká reprezentace a výběr Bratislavy. Všichni účastníci na turnaj odjíždějí s ambicí vyhrát. Jsme rádi, že se nám to v tak silné konkurenci podařilo, stejně tak i za to, jakým způsobem jsme vítězství docílili,“ řekl trenér SK Sigma U 17 Jan Krajčovič klubovému webu. „Ve všech utkáních jsme předváděli velmi dobré výkony. Dokázali jsme protočit celý kádr, vyrovnanost naší sestavy byla základním klíčem k tomu, že jsme dokázali být po celý turnaj čerství, v utkáních aktivní a zároveň kvalitní,“ podotkl.

Výsledky SK Sigma na Memoriálu Fr. Harašty
Skupina B
Bratislavský FZ - SK Sigma Olomouc 0:2 (0:1). Branky: Kimel, Chvilíček.
SK Slavia Praha – SK Sigma Olomouc 2:3 (1:1). Branky: Klepáč, Kozhusko – Pšenica, Kimel, Jadrníček.
FC Zbrojovka Brno – SK Sigma Olomouc 0:0

Zápas o umístění
Finále: SK Sigma Olomouc – FC Baník Ostrava 4:1 (1:0). Branky: Křiklava, Riedl, Liďák, Kimel – Tomčík.

Sestava SK Sigma U 17 na turnaji: Štěpán Hruban, Tomáš Křivánek – Samuel Chytil, Michael Vyroubal, David Pavlištík, Jakub Chvilíček, Tomáš Sandr, Dominik Pazdera, Kryštof Skácel, Nikola Jadrníček, Radim Kaštyl, Victor Kenneth Riedl, Lukáš Liďák, Jakub Pilch, Lukáš Vaněk, Maxim Horák, Jiří Pšenica, Marek Křiklava, Jakub Kimel, Tomáš Hilbert. Trenér Jan Krajčovič.

Další články