Fashion Glam Olomouc

Příprava jde do finále Fotbalisty SK Sigma čeká generálka na ligu v Polsku

Fotbalisty SK Sigma čeká generálka na ligu v Polsku

foto: Petr Pelíšek

12. 07. 2024 - 07:27

Už jen jeden přípravný zápas a začne nová sezóna. Fotbalisté SK Sigma Olomouc sehrají generálku na prvoligový ročník 2024/25 v Polsku. Vyrazí k ní do Krakova, kde nastoupí v sobotu od 15.30 proti Cracovii.

„Chceme mít na hřišti takové ty hajzlíky, protože není moc prostor pro hodné fotbalisty, obecně, aby se prosadili. Do defenzivy chceme mít dobrou organizaci, komunikaci a poctivost a emoce. To jsou pilíře na, kterých to chceme stavět,“ řekl trenér SK Sigma Tomáš Janotka. „V generálce budeme chtít uspět, aby v hráčích nějakým způsobem vítězný duch stále byl. Jsem rád, že jsme v přípravě neprohráli, máme dvě výhry a dvě remízy. Tým se zase potřebuje nějakým způsobem nakopnout, ať se naučí vítězit za jakéhokoliv stavu s jakýmkoliv soupeřem,“ podotkl.

Hanáci dosud odehráli čtyři přípravná utkání, dvakrát vyhráli, dvakrát remizovali při skóre 7:2. „Skladba soupeřů v rámci přípravy je skvělá. Měli jsme mistra a čtvrtý tým polské ligy, Žilinu, Trenčín, to je fakt dobré,“ uvedl Janotka.

Novou ligovou sezónu Sigma zahájí dvěma zápasy venku. V sobotu 20. července bude hrát v Českých Budějovicích (17.00), v neděli 28. července potom v Liberci (14.30). Poprvé doma na Andrově stadionu se pak ukážou ve třetí kole, to nastoupí v sobotu 3. srpna proti Teplicím (20.00).

Další články