Zde může být vaše reklama.

Konec sezóny Fotbalisté SK Sigma na Hradec neměli ani v odvetě

Fotbalisté SK Sigma na Hradec neměli ani v odvetě

foto: Petr Pelíšek

12. 05. 2024 - 17:52

Fotbalisté SK Sigma Olomouc můžou na boj o evropský pohár zapomenout. Dnes doma proti Hradci Králové potřebovali dohnat manko 1:3 z prvního utkání. Jenže to se nepovedlo, tým opět srazily chyby jednotlivců …

Sigma nezačala zle. V úvodu měli dobré šance Zorvan a Uriča. Ovšem ani jeden z nich neuspěl. V dalším průběhu první půlky byli domácí o něco aktivnější, ale žádné akce nevedly ke změně stavu. To se dělo až před přestávkou. Ve 43. minutě se Beneš s Pokorným jen dívali, jak si Vašulín chystá míč ke střele. Hradecký útočník nabídnutý prostor využil k přesnému zamíření a hosté vedli. A v nastaveném čase pak inkasovala Sigma podruhé. K pravé tyči se krásně trefil Pilař.

Do druhé pauzy Sigma vystřídala dva hráče. Jedním z čerstvých byl útočník Juliš. A právě ten v 57. minutě z přímého kopu za faul na Langra snížil. Jenže zázrak se nekonal. Dvacet minut před koncem zapomněl při standardce bránit Matys a Kučera hlavou skóroval. Sigma pak ještě měla nějaký prostor na zvrat, ale příchod dvojice zahraničních útočníků k němu nevedl … Deset minut před koncem sice snížil vlastní brankou Kodeš, ale ta nakonec po přezkumu VAR pro ofsajd neplatila.

"Jsme všichni zklamaní a smutní z toho, jak sezona dopadla. Hradec měl dneska úžasnou efektivitu, dal nádherné dva góly. Přitom my jsme do zápasu nevstoupili vůbec špatně. Plán fungoval, chyběla nám jen efektivita, ale pak přišel první gól, který kdybychom dali my, tak bychom třeba Hradec trochu rozhodili. Hradec je prostě na vlně, jak se říká. My bohužel ne. Jak jsme celkově dopadli, to je na hlubší analýzu. Moje role dočasného trenéra v principu končí, ale v týdnu se bude jednat, co a jak dál," řekl Jiří Saňák, trenér SK Sigma.

SK Sigma Olomouc – FC Hradec Králové 1:3 (0:2)

Branky: 57. Juliš - 43. Vašulín, 45+1 Pilař, 70. Kučera. Rozhodčí: Starý – Nádvorník, Kubr. Diváci: 3619. První zápas: 1:3, postupuje Hradec.

SK Sigma: Stoppen – Chvátal, Pokorný, Beneš, Matys –Uriča (46. L. Juliš), Breite, J. Spáčil (63. Muritala), Zorvan (46. Langer), Šíp – Zifčák (79. Singhateh). Trenér Jiří Saňák.
Hr. Králové: Zadražil – K. Spáčil, Kodeš, Klíma – Horák, Dancák, Kučera, Harazim (27. Čmelík) – Pilař (75. Krejčí st.), P. Juliš (63. Pudhorocký) – Vašulín (75. Koubek). Trenér David Horejš.

Další články