Lanýžové degustační menu

Vaříme s Večerníkem: Hovězí steak s hořčičnou omáčkou

Vaříme s Večerníkem: Hovězí steak s hořčičnou omáčkou

foto: Lukáš Blokša

29. 05. 2021 - 12:00

Dnes si společně uvaříme jídlo, které není nijak náročné na přípravu a zabere vám zhruba hodinu vašeho času. Výborný steak s pečenými bramborami a hořčičnou omáčkou.

Suroviny:
Hovězí falešná svíčková
Brambory
Chilli omáčka
Hořčice
Sladká paprika
Červená cibulka

Příprava:
Nejprve si omyjeme a oloupeme brambory, které nakrájíme na kostičky a dáme do osolené vody. Tu přivedeme k varu a brambory na chvíli povaříme. Po změknutí je přendáme do pekáče a vložíme do pece, vyhřáté na dvě stě stupňů. Pečeme dozlatova.

Zatímco se nám dělají brambory, zpěníme si na sádle červenou cibulku, přidáme trochu chilli omáčky, hořčice a vody. Zaděláme si tak základ na omáčku. Tu lehce mícháme a hlídáme, aby se nám během přípravy ostatních částí pokrmu nepřipálila.

Hovězí maso si odblaníme a nakrájíme na stejně tlusté plátky. Deset minut před tím, než budeme vytahovat brambory, si rozehřejeme olej na pánvi a maso do ní naskládáme. Rychle opečeme z každé strany, zhruba čtyři minuty na obě, dohromady tak osm minut. Pak už jen naskládáme na talíř a pustíme se do toho. Výborným doplňkem je vychlazené pivo. Dobrou chuť!

Další články