Na olympiádu do Paříže jedou i sportovci z olomoucké univerzity
Olomouc – Hned pětice sportovců svázaných s olomouckou Univerzitou Palackého zasáhne do bojů o…
08. 08. 2020 - 12:00
Líbil se vám recept z minulého čísla našeho tištěného vydání? Do mailu nám přistál tip na jeho vylepšení pomocí mandlí.
Ingredience na těsto:
3 vejce
sůl
500 g rybízu (či jiného ovoce)
30 g blanšírovaných mandlí
100 g mandlových plátků
200 g polohrubé mouky
200 g krupicového cukru
1 kypřící prášek do pečiva
200 ml smetany na šlehání (30 %)
cukr moučka na posypání hotového koláče
Postup:
Oddělíme bílky od žloutků a z bílků smíchaných vyšleháme pevný sníh. V druhé míse vyšleháme žloutky s krupicovým cukrem do kypré pěny. A pak přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem a špetkou soli. Přidáme blanšírované mandle, smetanu a pak šleháme do pěny. Nakonec opatrně přidáme vyšlehaný sníh.
Po té těsto vlijeme na plech vyložený pečícím papírem a rovnoměrně těsto rozvrstvíme.
Jemně a rovnoměrně na těsto rozmístíme rybíz a kolem krajů necháváme cca 3 - 4 cm volného místa bez nádivky. A na závěr koláč posypeme mandlovými plátky (můžeme přidat i trochu posypky) a necháme péct cca 30 minut na 180°C.
POCHLUBTE SE SVÝM RECEPTEM!
Máte recept na opravdovou dobrotu? Pošlete nám ho i s fotkou hotového výtvoru na mail redakce@hanackyvecernik.cz a my ty nejzajímavější otiskneme v dalších vydáních.
Olomouc – Hned pětice sportovců svázaných s olomouckou Univerzitou Palackého zasáhne do bojů o…
Olomouc – O čtyři samce a čtyři samice se rozrostlo v minulých dnech stádo sobů polárních v…
Loštice – Oblíbené olomoucké tvarůžky, jedinečný aromatický sýr populární doma i ve světě, jsou na…
Rok 2020 byl kvůli covidovým restrikcím pro mnoho lidí silným šokem, který mnohdy přinesl změnu…
Během včerejšího dne se na svou cestu za oceán vydal z olomoucké zoologické zahrady jeden z dnes…
Ve středu vyjde další číslo Hanáckého Večerníku, ve kterém se opět vrací recepty, které zvládnete…